Nieuwtjes over de Hét Gietijzeren Wafelijzer

21 juli 2013: Officiële opstart van de overname door Gerald Blockeel.

Tijdens de Royale festiviteiten wordt onder andere deze nieuwe website boven het doopvont gehouden en zal het nieuwe Koningspaar ter gelegenheid van hun Troonsbestijging Hét Wafelijzer als geschenk mogen ontvangen.  (als ze er al geen zouden hebben ...?!)

 

18 juli 2013: Winnaars van de Vaderdagactie:

De familie Annick en Hanne Hinnens-Avet uit Otegem zijn de Gelukkige Winnaars geworden van 2 Golden Tickets voor Roger Waters (Pink Floyd): The Wall Live in Werchter.
Dochter Helena echter toont echter aan mama dat zij meer interesse heeft in een lekkere wafelenbak. Misschien moeten we Nero volgen en na het grote Werchter-avontuur een een reuze-familiewafelenbak houden?

 

Eind Goed Al Goed. Proficiat!

 

Ook de familie Vergote uit Tielt zijn de trotse winnaars van 2 Golden Tickets voor Roger Waters (Pink Floyd): The Wall Live in Werchter.
Deze winter kunnen ze naar hartelust vakantieherinneringen ophalen tijdens een hartverwarmende wafelenbak.


 

Proficiat! 

 

10 maart 2013: 35ste Wafelbak op de Kappaert

De lokale Femma en KWB organisaties bakten voor de 35 ste keer duizenden wafels met 20 Vandendriessche Wafelijzers. Je waant je bijna op de slotpagina van een Nero-stripalbum …

In de keuken wordt er kuip na kuip deeg gemaakt om de wafelijzers continu te voeden.

Wanneer de honderden hongerige bezoekers niet snel genoeg de wafels kunnen verorberen, leggen de bakkers deze op koelroosters. Deze worden dan per tientallen verkocht om mee te nemen naar huis. De man achter de onfeilbare maar zwaar onderschatte techniek is de immer joviale Willy Vanwynsberghe.

Hij legt uit dat alle wafelijzers (bezit van de bakkers) verzekerd zijn tegen schade, dat het noodzakelijk is om in een hoge ruimte te bakken wegens de enorme stoomontwikkeling (bvb Sporthal) en dat zijn zelfgebouwd elektrisch stroomnet feilloos en veilig de 20 ijzers van 1700 Watt kan van stroom voorzien. Geen sinecure !

Het lijkt bijna op hoogspanning voor een leek als mezelf.

Er zouden jaarlijks een 4 à 5.000 wafels gebakken worden … Proficiat met dit uiterst originele en lucratieve initiatief!

     
     

 

18 februari 2013: Overname van de productie en verkoop van de Vandendriessche wafelijzers

Na lang aarzelen heeft Paul Vandendriessche toch de knoop doorgehakt om Hét Wafelijzer uit België te laten verderzetten door nieuwe mensen. Gezien hij de pensioenleeftijd bereikte en weinig mensen nog geloofden in dit ouderwetse ding, leek het lot bezegeld voor deze stalen fossielen.

Zoniet Gerald Blockeel die gelooft in de kracht van ons Belgisch cultureel erfgoed, diversiteit en kleinschaligheid. Hij beloofde om aan het originele bouwconcept niets te veranderen en zodoende onze wafelcultuur een mooie toekomst te gunnen.

Grote projecten worden gedwongen om hun winst te maximaliseren om hun monopolies te handhaven en zo in de markt te blijven. Kwaliteitsgrondstoffen worden vervangen door nabootsende gewaarwordingen om de kostprijs te drukken.
Kleinschalige initiatieven worden gedwongen om de kwaliteit en de R&D te handhaven om in de markt te blijven.
Ten bewijze het succes van vele Belgische KMO’s wereldwijd :  Wafels & Dinges (www.wafelsanddinges.com) in New York, Deknudt Spiegels in het Mausoleum van Washington (www.deknudt.com), de Artisanale Belgische bieren in de USA, Belgische frietjes wereldwijd, Handgegoten Cuberdons (www.conf-geldhof.be), Boss Paints (www.boss.be), Jules Destrooper koekjes (www.destrooper.be) en zo kan je lang doorgaan …

Kwaliteit overleeft elke crisis!
Zo ook in de wafelijzers. Vandaag koop je ze makkelijk voor 20 à 150 euro. Echter … je krijgt er zelfs na 10 minuten geduld geen deftige wafel mee gebakken. Verloren moeite om ze te kopen!
Laat staan dat je er 10 joelende hongerige kinderen op het verjaardagsfeest moet laten van smullen.

De oudste ijzers werden een 70-tal jaren geleden gebouwd en zijn hoogstwaarschijnlijk nog steeds in gebruik. Een Vandendriessche is immers een erfstuk omdat Belgen houden van kwaliteit! Daarom wordt de nieuwe merknaam “Hét Wafelijzer”.

Krachtig en authentiek!